Fraser - the world's largest sand island

Fraser ligger verkligen pa min toplista nu, haft grymt kul ute pa on!
Borjade med att vi fick traffa varan grupp och bli indelade i mindre grupper som vi skulle aka med i samma bil under resan. Darefter fick vi aka och handla pa kvallen med varan lilla grupp vad vi ville ha med oss ut pa on, vilket inte var det lattasteSedan var det bara att packa och ta en ordentlig dusch for det skulle man inte komma inarheten av pa nagra dagar.

Sa pa onsdagen ringde klockan vid 5:30 pa morgonen da vi skulle hinna med baten ut till Fraser. Varan lilla grupp packade in i bilen och sedan bar det av med fyra fullastade Jeepar. Batresan gick bra tog endast ca 40 min ut till on och sedan startade aventyret, bokstavligen. For det forsta vi gjorde nar vi kom fram var att krascha in i en sandyna i vagkanten, haha. Glad pa ett satt att jag slapp kora da det inte var de lattaste vagarna pa on da man antingen korde i djupa sandspar i djungeln eller vid stranden dar man fick se upp for vagor och annat levande. Men Christian gjorde ett bra jobb da han var den enda som var gamal nog att fa kora har i Australien. Harlig upplevelde nar man korde pa stranden som kandes oandlig, kunde inte se nagot slut. Men varat forsta stop blev vid en sjo som lag mitt inne i djungeln, sa var en 40 min promenad dit vilket var sa vart det nar man kom fram. Dar stannade vi i nagra timmar och bara simmade omkring och hade kul for man kunde kanppt ga upp da super stora typ som hastflugor hemma kom och attackerade an. Sedan bar det av langst stranden och fram till varan campingplats dar vi skulle spendera tva natter. Vi var rejalt hungriga efter allt badande sa varan lilla grupp satte igang att laga mat pa en gang, blev pasta med tomatsas med korv. Kvallen bestod annars av solnedgan, gitarr spelande, nagra glas vin och massa skont prat.


Dag tva blev det tidig uppstigning men gjorde inget for kroppen varkte sa var skont att ga upp. Sov endast pa tunna underlag och hade sin troja som kudde, riktig camping, haha. Efter en stadig frukost begav vi oss i vag langs stranden 10 mil norr dar vi stoppade och badade i champagne poolarna, lyxigt det later men det var som en mur av sten som formade sma poolar langs stranden. Da man inte fick bada i havet pga av hajar och farliga magneter sa var det har den enda sakra plasten att bada i havet vilket passade oss utmarkt da jag garna inte vill stota pa en haj. Lunch blev det ocksa dar och en Lollipop till efterratt, var grupp hade det som liten tardion till slut att ta en Lollipop efter maten, nyttigt ;) Nagon timme efter det akte vi en lite stracka for att komma till en utskiks plats dar man fick vandra upp for att komma till en klippa som man kunde se ut over fraser och havet. Dar tog vi massor av bilder, varan kamera hade dott sa stackars Christian fick inte se mkt av sin mobil den dagen da vi tog den som kamera. Dagens bilfard avslutades vid en vattenkalla, det vattnet kan man kalla rent! Kom direkt fran berget och gick som en liten flod ner till havet, om man gick upp en bit langs floden sa kunde man aka tillbaka med den till havet. Vilket vi gjorde eller inte jag, jag gick var inte sa djupt da vattnet var ISKALLT.
Va skont att lagga sig i ett av vattenhalen som hade blivit uppvarmda av solen efter det. Dar satte sig jag Jenny och Cindy och njot ett tag och at lite kex. Dagen avslutades sedan vid camping med BBQ, massa roligehter och fick aven se en livs levande Dingo tva meter ifran mig.

Dag tre och andra natten i campingen vilket blev betydligt battre, hade kommit pa knepen for att inte fa kramp under natten eller att en arm el tva somnar. Det har var nu sista dagen pa Fraser vilket var valdigt trakigt for man blev valdigt tajta under resans gang trots att det inte var manga dagar. Men efter att ha packat ihop allt, diskat, tomt talten m.m. sa akte vi ivag till Fraser enda stad tror jag eller stad, by rattare sagt. Dar vi satt pa ett av deras caffe och tog en kaffe eller vad man nu ville ha. For mig blev det donut med chokladkram och strossel, den ni! Efter ett tag nar alla var lagom svettiga efter att sitta ute i solen begav vi oss ivag for varat sista stop pa den har resan, Lake Mac Keensey. Helt klarbla sjo med sa fin sand att om man ville sa kunde man tvatta sina smycken i den, slipa bort repor pa sin klocka, tvatta sitt har bland annat. Testade att tvatta mina smycken vilket verkligen fungerade sa ni skiner mina orhangen igen, dock kanske det inte var den basta iden att tvatta haret med sanden men vart ett forsok, haha. Efter mycket simande och lite roliga undervattens bilder (hoppas jag kan fa tag pa de) sa blev det lunch-time och rally genom Frasers djungel pavag tillbaka till baten dar vi anlande.


Var hemma igen vid fyra tiden vid hoslet dar vi alla hade en fri natt kvar att anvanda, sa vi bestamde oss for att bestalla hem pizza och ha lite kul den kvallen. Blev inte lite pizza da det var ett erbjudande for 10 dollar var fick man sa mkt pizza man kunde ata, efter att man smalt i sig ett x antal pizza bitar sa satt man och skipade efter anadan, haha.

Sa en sammanfattning av resan till fraser sa for den fem utav fem toast!



Kommentarer
Postat av: Hanna

2012-02-14 @ 22:00:58
URL: http://hoshanna.blogg.se/
Postat av: Hanna.E

Vilka härliga bilder!:) Ta hand om er & njut!! Här hemma är snö & kallt.. Puss<3

2012-02-14 @ 22:02:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0